Sumaišyti visus ingredientus. Kepti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, 180 laipsnių orkaitėje, kol sausainiai parus. Šviesiai rudos spalvos sausainiai bus minkšti, panašūs į keksiukus, o jei kepsite iki tamsiai rudos spalvos, sausainiai bus traškūs.
Paruošimas: Pieną pakaitinti su cinamonu ant nedidelės ugnies, nuolat maišant, kol pienas sušils, bet ne užvirs. Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Pašildyto pieno 1/3 dalį supilti į išplaktų trynių masę ir gerai išmaišyti. Tuomet supilti likusį pieną ir viską vėl pakaitinti iki virimo. Pašildytą mišinį perkošti ir į jį supilti grietinėlę. Išmaišyti, perpilti į sandariai uždaromą indą, atvėsinti ir šaldyti ledų gaminimo aparate arba šaldiklyje. Pastaruoju atveju šąlančius ledus reikia kokius 4 kartus kas 30-40 minučių vis permaišyti, kad nesustingtų į ledo luitą. Kai masė jau bus vidutiniškai sušalusi, įmaišyti keletą supjaustytų irisinių saldanių. To žinoma galima ir nedaryti, paliekant tik vienišai cinamoninius ledus.
Sveiki! Kadangi šiandien tikrai labai šilta diena siūlau kartu atsigaivinti ledų kokteiliu!
Virtuvinio kombaino dubenyje sumaišykite pusę stiklinės atšaldyto pieno, 1 bananą, 1/4 stiklinės jogurto, šaukštelį medaus, 1-2 samtelius vanilinių ledų ir žiupsnelį maltų žemės riešutų. Virtuviniame kombaine viską maišykite tol, kol masė pasidarys vientisa. Ją supilkite į aukštą siaurą stiklinę. Prieš duodami į stalą, į gėrimą įberkite žemės riešutų. Skanaus, broliai!